Kattengedragstherapie

Bijt of krabt uw kat? Is uw kat agressief? Is uw kat angstig? Plast of poept uw kat overal in huis behalve op de kattenbak? Vernielt uw kat uw meubels of gordijnen? Dan bent u bij Happy Cats Huizen aan het juiste adres voor kattengedragstherapie.

Veel mensen denken dat er niets te doen valt aan het probleemgedrag van hun kat of katten, terwijl kattengedragstherapie wel degelijk kan helpen. Mochten mensen hier nog aan twijfelen dan helpt het misschien om Animal Planets MY CAT FROM HELL eens op tv of internet te bekijken. In dit programma laat Jason Galaxy zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van katten en kattengedrag.

Geen pyschotherapie

Als mensen therapie horen dan denken ze vaak aan psychotherapie. In het geval van kattengedragstherapie zet mensen dit op het verkeerde been en dat is jammer, omdat zo vaak veel problemen met katten niet opgelost worden terwijl dat wel mogelijk is. Bij kattengedragstherapie gaat het niet zozeer om een therapie van de kat maar gaat het vooral om mensen anders tegen hun kat aan te laten kijken. Veelal zijn problemen met katten op te lossen door inzicht te krijgen in de behoefte van een kat zodat die zich happy gaat voelen waardoor het probleem mogelijk opgelost wordt. Het doel is om met kattengedragstherapie de oorzaak van het gedragsprobleem te achterhalen en aan te pakken.

Gedragsprobleem achterhalen

Als kattengedragsdeskundige of kattengedragstherapeut kan ik de oorzaak van het probleemgedrag achterhalen door uw kat in de eigen vertrouwde omgeving te observeren en vragen aan de eigenaar te stellen. Zo krijg ik een beeld van het gedrag en de leefomgeving van de kat. Het komt vaker voor dat een medisch probleem de oorzaak is van het probleemgedrag bij uw kat. In dat geval overleg ik met uw dierenarts en die zal dan ook een kopie van het verslag ontvangen, want het is belangrijk dat uw dierenarts ook op de hoogte is.

Werkwijze

  • U krijgt een vragenlijst opgestuurd die u digitaal kunt invullen. De vragenlijst is ter voorbereiding van het 1ste consult.
  • 1ste consult van 1½ uur bij u thuis. Tijdens dit consult observeer ik de leefomgeving, het gedrag van uw kat en ik overleg met u.
  • Na het 1ste consult ontvangt u een verslag waarin het probleem wordt uitgelegd en adviezen om het probleem op te lossen.
  • Na ongeveer 4 weken volgt een 2de consult van een ½ uur bij u thuis om te kijken hoe het gegaan is en of de uitvoering van de adviezen tot het gewenste resultaat geleid hebben of misschien bijgesteld moeten worden.

Tarieven voor 2 consulten (één van 1½ uur en één van ½ uur), uitgewerkt schriftelijk verslag en mondelinge adviezen

  • Eenmalig €120,- (inclusief btw, exclusief reiskosten)
  • Reiskosten €0.19 per kilometer
  • Parkeerkosten indien van toepassing

Om de therapie te laten slagen is het belangrijk dat u actief meewerkt. De oorzaak van het gedragsprobleem van uw kat gaat helaas niet vanzelf weg!

Happy Cats Huizen werkt in de volgende regio’s: Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht .

Kattengedragstherapie voor Katten - Happy Cats Huizen