Over Ons

Happy Cats Huizen

Mijn naam is Belinda Brama en ik ben gediplomeerd kattengedragsdeskundige, ook wel kattengedragstherapeut genoemd. Mijn diploma heb ik gehaald in februari 2015 aan de Tinley Academie. Happy Cats Huizen heb ik opgericht om eigenaren van katten met een gedragsprobleem te helpen en om mensen te helpen die een kattenoppas nodig hebben. Uit ervaring weet ik dat het lastig kan zijn om een geschikte oppas te vinden, want ik heb zelf 2 katten.

Mijn katten: Mimi en Luna

Poes Mimi - Happy Cats Huizen - Kattenoppas en kattengedragstherapie
Mimi, mijn oudste kat (22 mei 2002).

Mimi is de oudste (22 mei 2002). Een hele lieve kat die graag aandacht krijgt. Vroeger toen ze jong was, was ze een beruchte vogeljager — en tussendoor een muisje. Nu vangt ze gelukkig minder vogels maar nog wel steeds muizen. Toen Mimi jong was, woonden we bij een winkelcentrum en ze liep alle winkeliers af. Een kat die echt gek was op mensen. We zijn onlangs verhuisd, maar hiervoor woonden we in een buurt waar ze vaak werd weggejaagd door mensen. Daardoor was Mimi wat wantrouwiger geworden, maar dat is nu weer bijgetrokken.

Poes Luna - Happy Cats Huizen - Kattenoppas en kattengedragstherapie
Luna, mijn jongste kat (29 april 2011).

Luna (29 april 2011) is spierwit en bijt je heel graag. Als ik eerder had geweten wat ik nu weet, dan had ik haar heel anders benaderd toen ze klein was. Op haar oefen ik nog dagelijks mijn kennis want ze is echt een geval apart. Niet alleen in gedrag is Luna apart maar ook lichamelijk heeft ze altijd last van aparte zaken. Ze heeft last van voedselallergie. Je moet haar insmeren met zonnebrandcrème, anders verbrandt ze haar oren en neus. Ze heeft altijd kleine ongelukjes (staart tussen de deur, doorn in pootje etc). Ondanks dat Luna een geval apart is, is ze ook een heel grappig beest. En knuffelen mag je haar maar met mate en anders bijt ze je.

Opleiding

Door de opleiding aan de Tinley Academie ben ik gaan inzien dat sommige katten beter af zijn als ze alleen zijn. Mimi en Luna zijn helaas geen vriendjes van elkaar. Dit betreur ik het meest voor Mimi die best wat te stellen heeft met Luna. Toch wil ik geen van beide missen. Vroeger had ik zelfs 5 katten, maar als ik toen geweten had wat ik nu weet dan had ik dat toen anders aangepakt.

Tijdens de verschillende modules van de Tinley Academie heb ik veel geleerd over onder andere de lichaamstaal van de kat, de manier waarop zij met elkaar (en met ons!) communiceren, gedragssystemen, de evolutie en domesticatie van de huiskat.