Over Ons

Happy Cats Huizen is in 2015 opgericht door Belinda Brama en Robert de Lange. Wij komen bij u thuis om op uw kat te passen tijdens uw afwezigheid. Naast kattenoppas kunt u ook bij ons terecht voor kattengedragstherapie.

Kattenoppas – Happy Cats Huizen

De kattenoppas doen wij met z’n tweeën. Dat is handig als een van ons tweeën uitvalt: de ander kan het dan overnemen. Op deze manier kunnen wij altijd garanderen dat wij voor uw kat zullen zorgen.

Het idee om een kattenoppas te beginnen is ontstaan toen wij eens op vakantie wilden gaan. Iedereen die wij kenden hadden ook al plannen waardoor niemand kon oppassen op onze kat. Op dat moment bedachten we dat anderen hier misschien ook tegen aanlopen.

Kattengedragstherapie – Happy Cast Huizen

Het behandelen van kattengedragsproblemen doet Belinda. Sinds 2015 is zij gediplomeerd kattengedragsdeskundige, ook wel kattengedragstherapeut genoemd. Haar diploma heeft zij behaald aan de Tinley Academie, Kennisinstituut voor Diergedrag. Bij gedragsproblemenen kunt u denken aan: onzindelijkheid, agressie, angst of vernielzucht.

Mimi

Poes Mimi - Happy Cats Huizen - Kattenoppas en kattengedragstherapie
Mimi, mijn oudste kat (22 mei 2002).

Poes Mimi (22 mei 2002 – 15 juni 2019) hebben we helaas op 17 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Zij was een hele lieve sociale kat voor mensen en andere katten en zij kreeg graag aandacht. In haar jonge jaren was ze een beruchte vogeljager. Tussendoor ving ze ook muizen of zelfs vleermuizen. Gelukkig ving ze toen ze ouder werd geen vogels meer, maar nog wel steeds muizen.

De laatste jaren ging het steeds slechter met haar en verstopte zij zich steeds vaker, maar we wisten niet wat er aan de hand was. Wel maakte zij tijdens het ademhalen geluiden alsof het ademhalen haar veel moeite kostte. Uiteindelijk bleek dat zij last had van stemband verlamming. Hierdoor zou ze langzaam zou gaan stikken. Daarom hebben we met pijn in ons hart de beslissing genomen om haar in te laten slapen.

Luna

Poes Luna - Happy Cats Huizen - Kattenoppas en kattengedragstherapie
Luna, mijn jongste kat (29 april 2011).

Poes Luna (29 april 2011) is een spierwitte kat. In de zomer smeren wij haar oren in tegen de zon. Zij vindt dat insmeren niet fijn. Helaas moet dat wel omdat witte katten grote kans lopen op huidkanker. Als zij het krijgt dan wordt een gedeelte van haar oren operatief verwijderd en dat willen wij voorkomen.

Ook heeft zij last van voedselallergie. Dat betekent dat ze allergisch is voor bepaalde eiwit soorten. Daarom krijgt zij aangepast voer. Toch is het moeilijk om te voorkomen dat ze er soms toch last van krijgt. Wij laten onze katten vrij buiten lopen en dus kan ze eten wat ze daar tegen komt. Als zij last van een allergische reactie heeft, dan heeft zij jeuk op haar hoofd. Zij krabt zich dan net zolang totdat ze een wond heeft.

Luna is een schootkat, maar toch kan zij heel af en toe onverwacht, terwijl ze aan het spinnen is, dreigen met bijten naar je hand. Soms bijt ze ook echt, maar niet heel hard. Gelukkig is dat gedrag in de loop der jaren minder geworden. Als zeer jonge kitten, toen ze nog niet bij ons was, is zij waarschijnlijk slecht gesocialiseerd. Als je haar in het verleden probeerde op te pakken dan werd ze hysterisch en begon ze wild om zich heen te slaan met haar klauwtjes en te bijten. Tegenwoordig gromt ze alleen nog maar als je haar oppakt.